Wedden op vrouwenvoetbal

Voetbalwedden op vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal in Nederland is met een opmars bezig. Sinds het EK 2017 weet iedere voetballiefhebber wie Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sande zijn. Er worden toptransfers gemaakt, grote clubs als Ajax en PSV hebben hun eigen vrouwenelftal en de Champions League voor vrouwen krijgt steeds meer media-aandacht. Via online bookmakers kun je op competities in de hele wereld weddenschappen afsluiten. Waarom niet eens een gokje op een dameswedstrijd wagen?

Zijn de kansen hetzelfde bij vrouwenvoetbal?

Natuurlijk rijst de vraag hoe de kansen voor vrouwenvoetbal er uitzien. Tenslotte wil elke sportwedder de hoogst mogelijke winst behalen met zijn tip. Het aantal weddenschappen hangt sterk af van welke bookmaker je kiest. In het algemeen hebben de bookmakers bij speciale evenementen zoals Wereld- of Europese kampioenschappen bijzonder aantrekkelijke quota in het programma. Dit geldt ook voor de vrouwentoernooien. Natuurlijk was het topevenement van 2017 EK in ons eigen land een geweldige stimulans om het vrouwenvoetbal meer te volgen. Hier profiteren de nationale competities, zoals onze eigen eredivisie, van mee. Toch is het niveau van de weddenschappen nog niet wat het in potentie wezen kan.

Nationale competities of Champions League

Hoewel damesvoetbal al jaren een flinke groei laat zien, leidt het bij veel bookmakers nog een vrij schimmig bestaan. Op de grote evenementen zoals het WK of Europees kampioenschap na, lijkt het weinig prominent naar voren te komen. En dat terwijl de Champions League het afgelopen seizoen razend spannend was en de nodige airplay kreeg. Is de wedder bij voetbalwedden zo behoudend dat hij gefocust blijft op Messi en Ronaldo of krijgen vrouwelijke sterren straks ook hun plaatsje in de spotlights? Op de wedpagina’s van de grote bookmakers ontbreken ze voorlopig nog vaak in de headlines en hoofdmenu’s. Wie weet brengt een interessant WK 2019, precies een jaar voorafgaand aan het EURO 2020 voetbal toernooi daar voorgoed verandering in. Aantrekkelijke quota maken het gunstig om je kansen te analyseren en dat wakkert de liefde voor vrouwenwedstrijden vanzelf aan.

Kwalificatiewedstrijden en World Cup

Gokken op vrouwen-interlands zit zeker in de lift, nu er meer sterke teams komen. Van oudsher zijn de krachtsverschillen tussen in het vrouwenvoetbal groter dan bij de mannen. Dit geldt vooral voor de nationale teams. Naast wereldkampioen VS, zijn de topteams Duitsland, Noorwegen, Zweden, Japan en Brazilië. Daarachter is er echter al een grote kloof. Dit komt ook tot uitdrukking in de soms vrij hoge resultaten en minder uitdagende weddenschappen. Maar dit beeld is aan het veranderen. Neem alleen al de ontwikkeling van ons eigen nationale team.

De kans is groot dat het in 2019 deelneemt aan het WK in Frankrijk, en gelijk ook kanshebber is. Dit zal de aandacht van veel mensen trekken die gokken op voetbal, met als gevolg hogere quota en aantrekkelijker noteringen. Voor iedere wedliefhebber is het dan ook raadzaam de ontwikkeling van het wedden op vrouwenvoetbal nauwlettend in de gaten te houden.

18plus
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 Voetbalbookmakers.nl. Alle rechten voorbehouden.