Wedden op het Nederlands bekeravontuur

KNVB beker

De wedstrijden om de KNVB-beker zijn vaak onvoorspelbaar en leveren veel verrassingen op. Doordat het een knock-outtoernooi is waar zowel profclubs als amateurs aan meedoen, is er voor de voetbalwedder heel wat te beleven. Het gebeurt maar zelden dat de finale in De Kuip gespeeld wordt door twee topclubs. Dat betekent dat er onderweg vrijwel altijd koppen rollen. In het seizoen 2017/18 ging de beker naar Feyenoord na een matige finale tegen AZ (3-0) en het jaar daarvoor was het Vitesse dat AZ versloeg (2-0). Het is niet voor niet dat de beker sinds het seizoen 2017/18 de TOTO KNVB Beker heet, naar Nederlands grootste online bookmaker.

Verrassende uitslagen door de jaren heen

De grootste uitslag in een bekerwedstrijd werd in het seizoen 2003/04 behaald, meer dan honderd jaar geleden dus, toen HFC met 25-0 won van AC & FC VVV uit Amsterdam. Maar misschien wel de meest memorabele wedstrijd uit de historie van de KNVB Beker was de nederlaag die PSV op 21 december 1977 leed tegen FC Wageningen. Het gouden team met de broertjes Van den Kerkhof, doelman Jan van Beveren en topschutter Willy van der Kuijlen verloor kansloos met 1-6 van de Gelderse semiprofs, nota bene in het eigen Philips Stadion. Later dat seizoen veroverde hetzelfde PSV de UEFA-cup en het landskampioenschap. Onlangs werd er nog een aflevering van Andere Tijden Sport aan gewijd. Een andere onvergetelijke match was de 5-1 overwinning van PEC Zwolle op Ajax in de bekerfinale van 2010.

Opbouw en verloop van de KNVB Beker

In augustus worden de eerste wedstrijden voor de beker gespeeld. Het gaat om groepswedstrijden tussen amateurs en lager gekwalificeerde profteams. De topteams uit de Eredivisie stromen later in het seizoen in. Het wordt dan pas interessant om op wedstrijden te gokken. In het beginstadium is er nog weinig aanbod op de websites van de online bookies. Ook bij de grote clubs lijkt er niet echt heel veel animo voor het toernooi te zijn. Dikwijls worden reservespelers opgesteld en als er verloren wordt tegen clubs als Cambuur of FC Den Bosch, leidt het niet tot crises en het ontslaan van trainers. Oké, met uitzondering van het bekerverlies van Ajax tegen FC Twente dat Ajax-trainer Keizer eind 2017 kop kostte.

Wedden op de bekerfinale in de Kuip

Maar als de finale eenmaal in zicht komt, brengt het toch veel rumoer teweeg. Zeker als subtoppers als Heerenveen, Groningen of Vitesse zich voor de eindstrijd plaatsen. Eindelijk een kans voor hen om een ‘grote prijs’ te pakken. In een lange stoet van bussen vertrekt de supportersschare op de dag des oordeels richting Rotterdam en bij winst is de euforie dagenlang niet in te tomen. Ook degene die wedden op voetbal is er meer te beleven rond de bekerfinale. Door het grote enthousiasme wordt er veel ingezet, wat een gunstig effect heeft op de quotering. De bookmaker kan zijn winstmarge per geplaatste weddenschap wat omlaag doen. Het verschil steken ze in concurrerende odds die jou moeten verleiden je gokje bij hen te wagen.

18plus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Copyright © 2018 Voetbalbookmakers.nl. Alle rechten voorbehouden.