Storten en uitbetalen

De meeste voetbalwedders zullen het met ons eens zijn als we zeggen dat uitbetalingen een van de belangrijkste aspecten zijn van het spelletje. Vandaar dat het noodzakelijk is dat dit veilig en snel kan gebeuren. In dit artikel noemen we een paar dingen op waar je rekening mee moet houden.

Storten en uitbetalingen

Voordat je geld kunt inzetten moet je geld op je account hebben staan. Dit kan door het erop te laten storten. De meeste bookmakers accepteren meerdere betalingsmethodes, waaronder creditcard en e-wallets. Ook iDEAL is populair onder de Nederlandse gokker, maar wordt helaas niet bij iedere site geaccepteerd. Zorg er daarom voor dat je vooraf weet welke betalingsmethodes er mogelijk zijn, om zo teleurstelling te voorkomen.

Naast het storten is ook het uitbetalen belangrijk. Wanneer je winst gemaakt hebt, kun je dat vanaf een bepaald bedrag laten uitbetalen. Hoeveel dat precies is verschilt echter een beetje per bookmaker. Bij sommige is dat slechts 20 euro, bij andere wat meer. Ook dit is prettig om van te voren te weten. Met name als je gewoon een keer wilt proberen en niet meteen bakken met winst verwacht.

Ook het uitbetalen kan op meerdere manieren. Het is echter wel zo dat sommige bookmakers een bepaalde methode wel accepteren om ermee te storten, maar je jezelf er niet mee kunt laten uitbetalen. Dit klinkt tegenstrijdig, maar komt in de praktijk weleens voor. Het is natuurlijk wel fijn als je daar vooraf van op de hoogte bent.   

Vergelijk de methodes

Iedere bookmaker maakt weer gebruik van andere methodes om gokkers uit te betalen. Het is dus raadzaam om van tevoren te inventariseren welke bookmakers comptabel zijn met de door jouw gewenste betaalmethode. Let er bijvoorbeeld op dat betalen met iDEAL niet overal mogelijk is. Ook de paysafecard wordt niet overal geaccepteerd. Dit soort dingen zijn natuurlijk handig om vooraf al te weten.

Closed-loop

In veel gevallen maken bookmakers gebruik van het zogeheten closed-loop beleid. Dit betekent dat als het geld door middel van een bepaalde betaalmethode is gestort, het ook alleen via die betreffende methode kan worden uitbetaald. Dit klinkt misschien vervelend, maar bookmakers doen dit vooral om fraude en misbruik te kunnen voorkomen. Toch is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, omdat het anders voor onaangename verrassingen kan zorgen.

E-wallet

Mocht je nog zoeken naar een betaalmethode, dan moet je zeker eens de e-wallet overwegen. Wanneer je een zogeheten e-wallet aanvraagt krijg je als het ware een digitale portemonnee. Hierin dien je geld te storten, bijvoorbeeld met een creditcard of via iDeal. Vervolgens kun je hiermee weer betalen bij een webshop…of natuurlijk een bookmaker. Ideaal dus om euro’s heen en weer te sluizen tussen verschillende accounts en bookmakers.

Een van de twee grootste e-wallet aanbieders zijn NETELLER en Skrill. Met name Skrill is erg populair onder wedders. Dit omdat het gratis is en door vrijwel alle grote bookmakers geaccepteerd wordt. Het overmaken van geld naar een bookmaker is gratis en het staat er vrijwel direct op. Het uitbetalen gebeurt binnen 24 uur.

Naast Skrill heb je dus ook nog NETELLER. Ook deze e-wallet wordt door zo’n beetje alle bookmakers geaccepteerd. Het verschil is echter dat bij NETELLER de kosten net wat hoger liggen. Hierdoor is Skrill de grootste aanrader. Buiten dat zijn de twee aanbieders vrijwel gelijkwaardig, dus het is aan jou welke je kiest.

Privacy

E-wallets zijn dus absoluut een aanrader en eigenlijk zou iedere voetbalwedder er een moeten hebben. Met name omdat we zo onze bankroll en bankrekening makkelijk van elkaar kunnen onderscheiden. De kans dat we teveel uitgeven wordt hierdoor dus aanzienlijk kleiner. Tevens hoef je met een e-wallet alleen je bijbehorende emailadres door te geven. Hiermee voorkom je dat je bij iedere bookmaker je creditcard gegevens achter moet laten.

Betalen met iDEAL

Ondanks de functionaliteit van e-wallets maken de meeste mensen nog steeds gebruik van iDEAL. Dit is in Nederland namelijk nog steeds een van de meest populaire betalingssystemen en kan vergeleken worden met het Belgische Bancontact. Het vervelende is dat over het algemeen weinig internationale websites zijn die iDEAL accepteren. Tenzij ze specifiek inspelen op de Nederlandse markt, maar dat gebeurt nog weinig.

Bookmakers die iDEAL accepteren

Het feit dat iDEAL niet bij iedere bookmaker geaccepteerd wordt zal voor sommige gokkers problematisch zijn. Vandaar dat we hieronder een lijstje hebben gemaakt van bookmakers die wel samengaan met iDEAL.

 • Bet-at-home
 • Kroon Casino
 • William Hill
 • 888Sport
 • Unibet
 • Interwetten
 • Leovegas
 • Mybet
 • Betsafe
 • Bet777
 • Tipbet
 • MrGreen

Mochten de bovenstaande namen niet voldoende zijn, dan zou je altijd nog een e-wallet kunnen aanschaffen. Met deze hierboven al genoemde digitale portemonnee kun je geld via iDEAL toevoegen en vervolgens weer bij een bookmaker uitgeven. Naast dat vrijwel alle bookmakers een e-wallet accepteren duurt het ook minder lang voordat je betalingen ontvangt. Reden genoeg om er vandaag nog eens naar te informeren.

Veiligheid

Ondanks het feit dat je met iDEAL niet overal terecht kunt is het dus nog steeds heel populair. Dit komt waarschijnlijk vanwege de veiligheid die het met zich meebrengt. iDEAL is vertrouwd en beschikt over een waterdicht systeem, precies wat een gokker nodig heeft. We denken dat met name die bekendheid een grote rol speelt. De wat onbekendere betalingsmethodes worden namelijk vaak vermeden.

Toch zouden de meeste alternatieven ook veilig moeten zijn. Althans, wanneer de betreffende bookmaker in het bezit is van een officiële licentie, zoals bijvoorbeeld die van de Britse Gambling Commission.

Niet iedereen komt namelijk in aanmerking voor dergelijke certificaten en bookmakers die ze wel hebben zijn dus betrouwbaar. Naast dat er strenge eisen bij de toelating zijn worden licentiehouders ook regelmatig gecontroleerd. Dus je kunt er vanuit gaan dat het betalen bij deze bookmakers ook veilig zal zijn. De door ons aangeraden bookmakers zijn overigens allemaal in het bezit van een licentie.

Zoals je kunt lezen is er veel mogelijk als het gaat om storten en uitbetalingen. Mocht het door jouw gewenste betalingssysteem niet geaccepteerd worden, dan kun je altijd nog kijken naar alternatieven zoals bijvoorbeeld de e-wallet. Het is echter wel raadzaam om jezelf er vooraf even in te verdiepen om onaangename verrassingen te kunnen voorkomen.

18plus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Copyright © 2018 Voetbalbookmakers.nl. Alle rechten voorbehouden.