Soorten weddenschappen

Een van de dingen die het wedden op voetbal zo leuk maakt is de variatie. Naast het wedden op de uitslagen zelf zijn er nog vele andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook inzetten op het aantal doelpunten, kaarten of topscoorders. In dit artikel geven we je een overzichtje van de meest voorkomende voetbalweddenschappen.

1X2/1X2 dubbelkans weddenschap

Het meest populair is waarschijnlijk de 1×2 weddenschap, waarbij het de bedoeling is dat je voorspelt  welk team de wedstrijd zal gaan winnen. Er zijn hierbij drie mogelijkheden. Ten eerste kun je op de thuisploeg wedden, dan vul je ‘1’ in. Denk je dat het uitspelende team meer kans heeft? Kies dan voor ‘2’. Dan heb je nog een derde optie, namelijk die van gelijkspel. Mocht je daarop willen gokken, zet dan in op ‘X’. Deze vorm van wedden op voetbal is over de hele wereld populair.

De kans is groot dat je bij sommige wedstrijden maar lastig een keuze kunt maken. Met name als de clubs erg aan elkaar gewaagd zijn. Gelukkig heb je dan nog een alternatief. Je kunt namelijk voor de ‘’dubbelkans weddenschap’’ gaan. Het is hierbij toegestaan om twee voorspellingen te doen. Mocht je er zeker van zijn dat het geen gelijkspel wordt, kies dan ‘12’. Je gokt dan op zowel winst voor de thuisploeg als het uitspelende team. Bij gelijkspel verlies je. Het is natuurlijk ook mogelijk om ‘X1’ in te vullen, dan verlies je alleen als het uitspelende team wint.

Dit klinkt misschien als een makkelijke manier om te scoren, maar bedenk wel dat bookmakers ook niet gek zijn. Bij een dubbelkans weddenschap kun je in verhouding namelijk veel minder geld verdienen dan bij een reguliere 1X2 weddenschap.

Halftime/Fulltime weddenschap

Bij een halftime/fulltime weddenschap draait het er niet alleen om dat je de einduitslag probeert te voorspellen, maar ook wie er voorstaat in de rust. Dit maakt het spelletje nog spannender. Daarnaast kun je hiermee vaak meer geld winnen dan een weddenschap waarbij je enkel op einduitslag gokt.

Under/Over weddenschap

In tegenstelling tot bovenstaande weddenschappen gok je er bij een Under/Over weddenschap niet op wie er wint, maar probeer je het aantal doelpunten in te schatten. Deze vorm van voetbalwedden kent vele varianten, waarvan de Under/Over 2.5 het meest voorkomt. Men neemt hiervoor 2 doelpunten als uitgangspunt. Het is aan jou om in te schatten of dit er meer of minder worden. Denk je dat het er minder zullen zijn? Kies dan ’Under’. Bij meer vul je ‘Over’ in. Deze manier van wedden zorgt ervoor dat de wedstrijd tot in de laatste minuut spannend kan blijven.

Juiste uitslag/Correct score

Deze vorm van voetbalwedden is vrij specifiek. Je probeert niet alleen in te schatten wie er gaat winnen, maar ook met hoeveel doelpunten ze dat gaan doen. Tevens gok je ook hoeveel de verliezer zal scoren. Wordt het 2-1 of blijft het toch bij 2-0? Alhoewel het natuurlijk erg lastig is om dit precies te kunnen voorspellen, kun je jezelf ook hierop voorbereiden. Je zult echter wel moeten weten wat de historie van de betreffende clubs is en hoe de eerdere duels zijn verlopen. Een spelletje voor de echte liefhebbers!

Both to Score weddenschap

Een Both to Score weddenschap betekent dat men wed om het feit of beide teams wel of niet gaan scoren. Deze vraag is daarom eigenlijk alleen met ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden. Hierdoor is de kans op winst natuurlijk vrij groot, 50/50 om precies te zijn. Vandaar dat deze vorm van voetbalwedden ook erg populair is. Het lijkt voor sommige misschien als puur gokken, maar echte voetbalfans denken hier toch anders over. Wanneer je jezelf een beetje verdiept in de spelende teams kan het vrij eenvoudig zijn om in te schatten wie de meeste kans heeft.

Handicap weddenschap

Een bijzondere vorm van voetbalwedden is de zogeheten handicap weddenschap. Deze worden vooral gebruikt wanneer de ene club veel meer kans lijkt te hebben dan de ander. Met een handicap weddenschap kun je een van de twee een soort voorsprong van 1-0 geven. Je geeft bijvoorbeeld 1-0 voorsprong op het zwakste team. Mocht het dan gelijkspel worden, dan is het zwakste team virtueel nog steeds de winnaar. Tevens is het mogelijk om een van de twee teams een achterstand van 1-0 te geven.

Dit klinkt waarschijnlijk vrij ingewikkeld, maar het idee hierachter is dat het hiermee laagdrempeliger is om op de underdog te gokken. Hier valt namelijk meer geld te halen, omdat de quoteringen daarvan vaak hoger zijn. De vorm van wedden op voetbal is echter meer bestemd voor de wat gevorderde spelers.

Overige voetbalweddenschappen

Vanwege de immense populariteit van sportgokken zijn er natuurlijk nog veel meer soort voetbalweddenschappen te vinden. Hierboven zie je enkel de meest voorkomende. Je kunt bijvoorbeeld ook nog wedden op het aantal kaarten, hoekschoppen en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat het spelletje lekker afwisselend blijft. Daarnaast zijn er nog vele andere sporten waarop je kunt wedden, zoals boksen en motorsport. 

Welke soort past bij jou?

Zoals je hebt gelezen zijn er vele soorten voetbalweddenschappen. Het kan even een uitdaging zijn om er een te vinden die bij jou past. Als beginner raden wij de 1X2 weddenschap aan. Toch maakt het niet uit waar je begint, zolang het maar leuk is. Iedere weddenschap is een kans om te winnen en bovendien vaak ook nog leerzaam.

Het beste is echter om jezelf een tijdje op één variant te focussen. Vanuit daar kun je een strategie bedenken en erachter komen wat wel of niet werkt. De fout die veel beginners maken is dat ze van alles door elkaar heen proberen te doen. Dit is meestal geen succes. Mochten ze al winst maken, dan weten ze verder niet hoe dit nou eigenlijk komt.

Ook speelt het mee bij welke bookmaker je zit. Bij iedere site zijn er weer andere weddenschappen waaruit je kunt kiezen. Zorg er eerst voor dat je een betrouwbare bookmaker hebt en kies dan pas het soort weddenschap. Tenzij je nu al zeker weet welke bij je past, dan kun je het andersom doen en een bookmaker uitkiezen op de aanwezige weddenschappen.

18plus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Copyright © 2018 Voetbalbookmakers.nl. Alle rechten voorbehouden.