La Liga – de sterkste competitie ter wereld?

Spaanse La Liga

De hoogste voetbalcompetitie in Spanje is de Primera División. Deze wordt ook vaak La Liga genoemd. Sommige mensen raken hiervan in de war, maar La Liga en de Primera División zijn een en dezelfde league. Samen met de Bundesliga en de Premier League vormt La Liga de top drie van sterkste competities in de wereld. Een gemiddelde wedstrijd wordt bijgewoond door bijna 30.000 toeschouwers. De internationale competities (Champions League en Europa League) zijn de afgelopen drie seizoenen exclusief gewonnen door Spaanse teams: Real, Atlético en Sevilla.

Lage kansen voor wedden op favorieten

De twee topteams in de competitie – Real Madrid en Barcelona – bezorgen de bookmakers flink wat hoofdbrekens. De thuiswinstkansen van deze clubs zijn soms een magere 1.05. Uitwedstrijden doen vaak niet meer dan 1.2 of 1.3 voor voetbalwedders. Daarom zijn beide teams vooral populair bij professionele spelers die zeer grote sommen geld hebben om mee te spelen. Zelfs een quotering van 1.1 betekent nog steeds een winst van 1.000 euro als je 10.000 euro inzet. Als een bijna “veilige bank” zijn tips over overwinningen van beide clubs ook interessant in multi-bets. Maar wanneer de twee reuzen elkaar ontmoeten in El Clásico, is de situatie anders. Theoretisch kunnen er acht van deze topontmoetingen per seizoen plaatsvinden. Twee keer in het kampioenschap, een dubbele ontmoeting in de Nationale Cup, de Champions League en de Spaanse Supercup. De kansen voor een thuisoverwinning, een gelijkspel of uitoverwinning staan over het algemeen constant op ongeveer 2.0.

De rest: hoge en stabiele weddenschappen

Natuurlijk behoren niet alleen de top-twee + Atlético Madrid tot de Primera División, al zou je het soms wel denken. De rest van de clubs in de competitie heeft ook een hoog niveau, waardoor het vaak moeilijk is om een ​​duidelijke favoriet te aan te wijzen. De geringe krachtsverschillen zorgen in ieder geval voor weddenschappen met constant hoge odds. Vaak hebben thuisscores een quotering van meer dan 2.0. De beste teams na de top-drie zijn Valencia, Sevilla en Villareal. Deze wedstrijden zijn dikwijls live te volgen via Fox Sport en het plaatsten van Live Bets is dus ook een optie. En als je het in de Primera División niet kunt vinden, is een gokje op de Segunda División ook altijd mogelijk. Roemruchte teams als Tenerife, Malaga, Deportivo La Coruña en Sporting Gijon spelen momenteel op het tweede niveau dat altijd nog veel kwaliteit tentoonspreidt.

Head to head: Griezman vs Suarez

Door de populariteit van het gokken op Spaans voetbal, zijn er leuke speciale weddenschappen af te sluiten. Zo zijn er tal van Head-To-Headkeuzes te maken. Wie eindigt komend seizoen bijvoorbeeld hoger dan zijn opponent op de topscorerslijst:

  • Antoine Griezman of Luis Suarez.
  • Antoine Griezman of Gareth Bale.
  • Phillipe Coutinho of Isco.

Een andere leuke vraag is welke promovendus komend seizoen als hoogste eindigt? Rayo Vallecano, Huesca of Vallodolid. De bookmakers schatten de kansen van de eerstgenoemde als hoogste in. Misschien een lange-termijngokje waard?

18plus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Copyright © 2018 Voetbalbookmakers.nl. Alle rechten voorbehouden.