Combi-weddenschappen bij bookmakers zijn soms erg meedogenloos. Je lijkt een winnend rijtje te hebben van vijf goede voorspellingen. Je zondag kan al bijna niet meer stuk. Je denkt erover een rondje voor de hele zaak bestellen. Tot in de blessuretijd een onverwachte goal valt waardoor je de winst helemaal kan vergeten. Bij de systeemweddenschap die door bookmakers worden aangeboden is dat anders, een stukje vriendelijker om het zomaar te noemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 2 uit 3 weddenschap 3 uit 5. Er zijn volop mogelijkheden en een onverwachte uitkomst wordt op deze manier beter gedekt.
De systeemweddenschap is ook wel bekend onder de naam Yankee-weddenschap. Hij heeft inmiddels een goede positie weten te veroveren in het bookmakersassortiment. Er zijn steeds meer wedders die zich aansluiten bij deze relatief nieuwe vorm. Het risico is een stuk lager dan bij combi-weddenschappen en – helaas – leidt dat ook tot lagere quoteringen. Maar steeds meer voetbalwedders zien er een uitgelezen kans in om meerdere riskante inzetten te combineren en toch nog een leuke winst te boeken. Ze zijn bijvoorbeeld heel goed te combineren met handicapweddenschappen welke tevens worden aangeboden bij diverse online bookmakers.
Je hebt vier tips geselecteerd en hebt voor systeemweddenschap 2/4 gekozen. Met andere woorden: je doet in totaal vier voorspellingen. Je kiest daarbinnen twee ‘doubles’. Daarmee komt het aantal weddenschappen dat je afsluit dus op zes. Voor elk van deze zes weddenschappen moet een minimale inzet worden betaald (van bijvoorbeeld 50 cent). Hoe hoog de winst uiteindelijk is, hangt af van welke tips goed zijn en welke fout. Je doet bijvoorbeeld een systeeminzet van EUR 30,- (is 6 x EUR 5,00). Zodra je de weddenschap hebt voltooid, zul je deze systeeminzet vinden bij je afgesloten weddenschappen. In het gedetailleerde overzicht van de weddenschap, wordt getoond welke combinaties van de vier uiteinden werden gevormd.
Binnen het systeemspelen heb je de mogelijkheid om voor een zogenaamde banker te kiezen. Dit is een wedstrijd die in alle combinaties die je gemaakt hebt vertegenwoordigd is. Je kiest hiervoor als er een wedstrijd bij zit waar je vrij zeker van bent dat je voorspelling juist is. Het voordeel van deze optie is dat je inleg lager is door het lagere aantal combinaties. Het nadeel is uiteraard dat alles afhangt van deze ene voorspelling. Je zou je de vraag kunnen stellen of je dan niet beter een combi-weddenschap kiest of gewoon lekker inzet op een single weddenschap bij de bookmaker. Maar uiteraard kan je altijd je redenen hebben om voor systeemwedden te gaan.
De systeemweddenschap heeft bij veel gokkers de voorkeur. Dit komt vooral door de populaire methode om jezelf in te dekken bij het aangaan van meervoudige weddenschappen. Je kunt het zien als een geavanceerde versie van accumulatoren. Misschien heb jij als wedder al weleens een zeperd gehad die bij een systeemweddenschap gewoon tot een winstuitkering had geleid. Al met al is het zeker de moeite waard om het een keer te proberen. Het is fijn als niet elke misstap genadeloos wordt afgestraft maar dat je nog het gevoel hebt wat speling te hebben. Koning Toeval is immers een van de grootste spelbepalers die je op de velden tegenkomt.