Fantasie weddenschappen

Fantasie weddenschappen

De Fantasy Bet is een speciale weddenschap die je soms tegenkomt bij bookmakers als je naar leuke wed-opties zoekt. Het is een drieweg-weddenschap op een fictieve ontmoeting van twee teams die tegelijkertijd een wedstrijd tegen een andere opponent spelen. Doorgaans gaat het om teams die in dezelfde competitie uitkomen, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Beide teams spelen dus op dezelfde wedstrijddag, maar niet tegen elkaar!

Ze lijken op Head-to-Head weddenschappen

De winnaar van de Fantasy Match is het team dat meer doelpunten scoort in de echte ontmoeting dan de fantasie-opponent in diens eigen wedstrijd. Het is een leuke uitdaging voor wie zich buiten de gebaande paden wil begeven. De uitdaging heeft veel overeenkomsten met Head-to-Head weddenschappen waarbij ook een parallelle realiteit wordt gecreëerd. Deze manier van wedden houdt in dat een team dat verlies lijdt in de echte wedstrijd nog steeds de winnaar kan zijn in de fantasiekoppeling en vice versa. Een gelijkspel is ook mogelijk, ongeacht de uitkomst van de echte ontmoetingen. Het volgende voorbeeld moet het volgende verduidelijken:

  • Uitslag echte wedstrijd 1 = 2 – 5.
  • Uitslag echte wedstrijd 2 = 0 – 1.
  • Uitslag fantasie-ontmoeting = 2 -1.

Verschillen tussen bookmakers

De fantasie weddenschap bij een bookmaker bevat echte elementen. De teams zijn bestaande teams ​​en op dezelfde dag betrokken bij een echte wedstrijd. De thuis/uit-situatie van de echte wedstrijden is, zoals te zien is in het voorbeeld, in de fantasiekoppeling gelijk. Als Team 1 de gastheer is in de echte ontmoeting, neemt hij ook deze rol op zich in de fantasiematch. Dit betekent dat teams worden geconfronteerd met tegengestelde rollen in hun echte uitdaging. Met betrekking tot de liga’s, wordt een minder strenge procedure gevolgd. Bij sommige wedkantoren hoeft de fantasieparing niet per se uit teams te bestaan die uitkomen in dezelfde competitie. Soms wordt vrolijk uit verschillende nationale competities geput. Dan speelt Feyenoord zijn denkbeeldige wedstrijd bijvoorbeeld tegen Machester City op een dag dat beide teams nationaal spelen. Je dient in de analyse van de weddenschap met vier teams rekening te houden in plaats van met twee. Je ziet bij de Champions League vaak dat er gekozen wordt voor vier teams uit dezelfde poule. De uit-teams worden eenvoudigweg verwisseld.

Statistieken en quotumvergelijking niet beschikbaar

Er zijn geen statistieken die als basis voor analyse kunnen worden gebruikt. Aangezien een en dezelfde fantasie weddenschap meestal niet wordt aangeboden door verschillende gokoperators, is er ook geen quotavergelijking mogelijk. De fantasie weddenschap moet overigens niet worden verward met sportweddenschappen op virtuele evenementen. In virtuele sport virtuele spelers met sterke en zwakke punten, worden zelfs hele teams en competities “ontworpen”. De computer laat de teams tegen elkaar strijden in een bewegende animatie vergelijkbaar met een videogame. Naast virtueel voetbal worden ook vaak virtuele motorsport, virtuele windhonden en paardenraces aangeboden. De wedaanbieding kan net zo gevarieerd zijn als voor echte sportevenementen (live gokken, drieweg gokken enz.). Bij fantasie weddenschappen gaat het er echter nog analoog aan toe en bepaalt het spel op beide velden of je wint mag bijschrijven of verlies moet incasseren.

18plus
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 Voetbalbookmakers.nl. Alle rechten voorbehouden.