Deze fouten moet elke beginnende gokker vermijden

Fouten vermijden met wedden op voetbal

Voor beginnende gokkers is er altijd die ene gouden tip: verdiep je in een wedstrijd voordat je daadwerkelijk geld inzet. Je bekijkt de statistieken, zoekt uit of er blessures zijn en je maakt een korte analyse van de speelstijl. Dit zou immers dé manier zijn om sportweddenschappen te kunnen winnen. Maar zelfs als je je goed voorbereidt, haal je misschien niet het maximale uit je weddenschap. Er zijn namelijk nog veel meer beginnersfouten die je moet zien te vermijden. 

Beperk je nooit met voetbalwedden tot de eerste bookmaker die je tegenkomt

Online gokken doe je bij een bookmaker. En daar zijn er een heleboel van. Enkele bekende namen zijn Betsson, Mr Green, Interwetten en natuurlijk Betfirst. Bookmakers die beschikken over een Europese licentie zijn in principe allemaal goede partijen. Wat dat betreft maakt het dus weinig uit voor welk online gokbedrijf je kiest. Toch is het vanwege de quoteringen belangrijk dat je bij meerdere bookmakers een kijkje neemt voordat je definitief een weddenschap plaatst. De ene keer zit Mr Green aan de bovenkant van de markt, en de andere keer kun je voor jouw weddenschap beter bij Betsson terecht. En al zijn de verschillen doorgaans niet heel groot, op de lange termijn heb je echt profijt een beetje bookmaker-shoppen.

Stort je niet meteen op combi-bets

Weddenschappen met hoge quoteringen zijn vrij risicovol. Een combi-bet is dan een handig alternatief om het potentiële winstbedrag op te schroeven. Hoewel meervoudige weddenschappen niet heel ingewikkeld zijn, kunnen beginnende gokkers ze maar beter vermijden. Als je één van de bets verliest, ben je namelijk alles kwijt. Doe eerst voldoende ervaring op met enkelvoudige weddenschappen voordat je voor het grote geld gaat. Zo heb je uiteindelijk meer kans dat je alle bets op je wedbriefje wint.

Blijf je niet vastklampen aan de standaard voetbalweddenschappen

Er zijn twee soorten weddenschappen die iedereen wel kent: gokken op de eindscore en gokken op de winnaar van het duel. Beginners staren zich vaak blind op deze weddenschappen. Maar het is verstandig om ook eens aan andere wedtypen te kijken. Welk team maakt het eerste doelpunt? Of welke voetballer gaat er scoren? Bookmakers bieden daarnaast de mogelijkheid om voor een double chance-weddenschap te gaan. Hierbij kies je voor winst voor de thuis- of uitploeg. Als het gelijkspel wordt, krijg je de inzet gewoon terug. Dit is een zeer toegankelijke weddenschap voor iedereen die net in de gokwereld komt kijken. 

Vergeet nooit om goed bankroll management toe te passen

Wie maar af en toe een gokje waagt, zet misschien in één keer € 100,- in op een belangrijke WK-wedstrijd. Het is dan een kwestie van alles of niets. Daar is niets mis mee, maar voor de serieuzere gokker zijn er betere tactieken. Of je nu met een paar tientjes gokt óf dat je jaarlijks duizenden euro’s aan je hobby besteedt: goed bankroll management is essentieel. Dit houdt in dat je met jezelf een manier afspreekt waarop je je gokbudget verdeelt. Een slimme strategie is om bij elke weddenschap een vast percentage van je totale budget in te zetten. Effectief bankroll management kan zo simpel zijn.

18plus
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 Voetbalbookmakers.nl. Alle rechten voorbehouden.