Bookmakers

Bookmakers maken het mogelijk om een voorspelling met een weddenschap op een sportwedstrijd te plaatsen. De wedkantoren proberen voortdurend de winkansen van een sport of bepaalde sportwedstrijd te berekenen en analyseren. Hierop biedt de betreffende bookmaker vervolgens zijn quoteringen aan. Deze quotering staat voor de waarde die men ontvangt wanneer deze voorspelling uitkomt. Over het algemeen geld: hoe minder waarschijnlijk de uitkomst lijkt, hoe hoger de quoteringen. Uiteraard blijven sportwedstrijden en uitslagen altijd onvoorspelbaar en dat maakt wedden bij bookmakers ook zo spannend en interessant. De bookmaker heeft het namelijk regelmatig mis met zijn vooraf ingeschatte voorspellingen waardoor er veel geld gewonnen kan worden met een weddenschap. Hieronder een overzicht van betrouwbare bookmakers met een Europese licentie waarbij men kan wedden op sportwedstrijden waaronder voornamelijk voetbal. Versla jij de bookmakers?

Overzicht van bekende Nederlands bookmakers voor voetbalwedden

BOOKMAKER

BONUS

BETALING

AANTAL STERREN

GA NAAR BOOKMAKER:

Gokken op voetbal bij een online bookmaker

Wanneer je interesse hebt in voetbalwedden dan heb je de term bookmaker waarschijnlijk al vaak zien langskomen. Een bookmaker is een bedrijf of persoon dat het mogelijk maakt om op de uitslag van een toernooi of wedstrijd te kunnen wedden. Deze zorgt voor een online overzicht, actuele statistieken en keren nadien de winst uit aan de winnaars. Ook is het bedrijf benaderbaar bij vragen of klachten. De gokker kan hierdoor met een gerust hart en zonder al teveel moeite deelnemen aan de weddenschappen.

Het aantal van deze wedkantoren is de afgelopen jaren flink gestegen. Hoe maken deze bookmakers hun winst? Is er verschil in kwaliteit? De antwoorden op deze vragen zijn hieronder te lezen.

Het ontstaan van bookmakers

Het wedden op sportevenementen gebeurt al meer dan duizend jaar. Volgens sommige bronnen was het zelfs in het Romeinse Rijk al aan de orde. Ook de eerste bookmaker bleek al in 1975 te zijn opgedoken bij een paardenrace.

Wedden op voetbal werd pas later opgepikt door wedkantoren, maar bestaat nu ook al meer dan tientallen jaren. Met name tijdens wereldkampioenschappen is het erg populair. Het is vanzelfsprekend dat vele bookmakers op dit soort evenementen inspelen.

In principe kan een bookmaker op allerlei gebieden actief zijn. Voetbal, rugby, maar ook motorsport. Ook zijn bookmakers weleens te vinden rondom andere uitslagen, zoals bijvoorbeeld verkiezingen of Oscars. Toch blijven voetbal en andere teamsporten de grootste niches voor bookmakers.

Ondanks de populariteit van voetbaltoto’s is online voetbalwedden misschien wel de meest toegankelijke manier van voetbalwedden. Het kan overal ter wereld en een internetverbinding is eigenlijk het enige dat men ervoor nodig heeft.

Functie bookmakers

Het is de taak van een bookmaker dat jij veilig en verantwoord kunt wedden op voetbalwedstrijden. Zij zorgen voor een online overzicht van weddenschappen en de mogelijkheid om daar eenvoudig aan mee te kunnen doen. Tevens zorgen ze voor actuele statistieken en is er een helpdesk die al je vragen kan beantwoorden. Ook niet onbelangrijk: ze zorgen ervoor dat jouw winst uitgekeerd wordt.

Een bookmaker is dus een serieuze organisatie die al het werk doet, terwijl jij alleen je geld hoeft in te zetten. Klinkt ideaal, toch?

Verdienmodel van de bookmakers

Uiteraard werken bookmakers niet voor niets. Ze proberen zelf ook zoveel mogelijk winst te maken. Dit halen ze uit het geld wat gokkers verliezen. Bij iedere wedstrijd wordt er een hoop geld ingelegd en alles wat over is kan naar de bookmaker.

Bookmakers bepalen de verhouding tussen inzet en uitbetaling, ook wel quoteringen genaamd. Hoe hoger de quotering, hoe meer winst er te halen valt voor een gokker. Het spreekt voor zich dat spelers de voorkeur hebben aan een bookmaker waarbij de quoteringen hoog zijn. Een hogere quotering zorgt er echter wel voor dat de bookmaker zelf minder binnenhaalt.

Het is voor hen daarom ook een soort spelletje. Ze willen aan de ene kant aantrekkelijke quoteringen bieden om daarmee zoveel mogelijk gokkers aan te trekken. Toch willen ze die ook weer niet te hoog laten zijn, omdat ze daardoor meer geld aan de winnaars zullen moeten uitkeren. Wat natuurlijk als gevolg heeft dat ze zelf minder winst maken.

Hoe vind ik bookmakers?

Het is niet heel moeilijk om wedkantoren te vinden. In de meeste gevallen is een keer zoeken met Google wel genoeg. Mocht je wat meer specifieke informatie willen, dan de lijst hierboven waarschijnlijk precies wat je zoekt. Hier vind je de meest bekende bookmakers met bijbehorende reviews, zodat je voorlopig vooruit kunt.

Welke bookmaker moet ik hebben?

Gezien de alsmaar toenemende populariteit van online gokken komen er steeds meer bookmakers bij. Met name voor beginners kan het lastig zijn om een keuze te maken uit dit alsmaar groeiende aanbod. Welke bookmakers zijn dan het beste?

Dit is een vraag waarop eigenlijk geen juist antwoord gegeven kan worden. Het ligt namelijk allemaal aan je persoonlijke voorkeuren. De ene gokker ziet graag aantrekkelijke odds, de ander wordt weer blij van een welkomstbonus. Het heeft dus grotendeels te maken met de manier waarop jij speelt. Wat voor jou een goede keuze is kan voor een ander juist weer een slechte zijn.

Dit betekent echter niet dat iedere bookmaker gelijkwaardig is. Er zitten er wel een paar tussen die net wat minder zijn dan de rest. Mocht je hierover meer willen weten, dan zijn onze bookmakers reviews wellicht interessant voor je.

Betrouwbare bookmakers

Ondanks dat het kiezen van een goede bookmaker dus vooral te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, is er één ding waar je sowieso wel rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je alleen gokt bij bedrijven met een officiële Europese licentie. Hierdoor weet je namelijk zeker dat je niet met oplichters in zee gaat.

Een dergelijke licentie is namelijk lastig om te krijgen. Bookmakers moeten aan strenge eisen voldoen willen ze hiervoor in aanmerking komen. Tevens worden ze ook na het ontvangen van de licentie regelmatig gecontroleerd.

Al deze regeltjes en extra controles komen jou eigenlijk wel goed uit. Je bent er hierdoor zeker van dat je geld en persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandeld zullen worden. Dat geeft een fijner gevoel.

Hoe kun je zien of jouw bookmaker een licentie heeft? Dat is eigenlijk heel simpel. In de meeste gevallen staat er onderaan de website een keurmerk. Het kan ook zo zijn dat het ergens anders op de site staat. De bookmakers die wij aanraden hebben in ieder geval allemaal een licentie. Zo kies je in ieder geval voor een betrouwbare bookmaker die onder toezicht staat.

Bookmaker app

Veel mensen sluiten weddenschappen af via hun computer, maar dat is eigenlijk niet eens meer nodig. Dit omdat er steeds meer bookmaker apps zijn. Veel van de grote bookmakers hebben tegenwoordig zelfs hun eigen app, waardoor je heel gemakkelijk mee kunt doen. Ook dit is te lezen in onze reviews.

Mocht jij liever via je computer of laptop werken en willen wedden op voetbal dan kan dat natuurlijk ook. Goede bookmakers hebben een duidelijke website met uitgebreide statistieken. Let natuurlijk wel even op het keurmerk.

De wereld van bookmakers blijft alsmaar toenemen en dat is wat ons betreft positief. Het betekent niet alleen dat jij veel keuze hebt, maar ook dat online wedkantoren steeds meer hun best moeten doen om klanten te trekken. Wat er weer voor zorgt dat jij aantrekkelijkere aanbiedingen krijgt. Wil jij nou ook beginnen met voetbal wedden? Lees dan onze blogs!

18plus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Copyright © 2018 Voetbalbookmakers.nl. Alle rechten voorbehouden.